Historie


Het bedrijf is in 1990 gestart als verhuurbedrijf onder de naam "Compressoren Verhuur Jan Bankers". Er werden 2 dieselcompressoren met luchthamers aangekocht en vervolgens verhuurd.
Omdat ik zelf overdag nog in loondienst was bij Philips, werd het onderhoud en papierwerk verricht in het weekend en de avonduren.
Gelukkig kon ik rekenen op de steun van mijn ouders die in mijn afwezigheid de machines verhuurden. Dat ging perfect, alleen kwam je niet weg zonder eerst een praatje gemaakt te hebben met Jan Bankers senior.

Al snel kwam er vraag naar meerdere machines en door elk jaar het verdiende geld weer te investeren in verhuurmachines, groeide het bedrijf snel uit tot een compleet verhuurbedrijf.
Maar eind '94 werd het te gek, een verhuurbedrijf en een fulltime baan ging niet meer samen. Daarom besloot ik na 12 jaar ontslag te nemen bij Philips.

Gelukkig bleek dit een goede keuze, en konden we ons een jaar later gelukkig prijzen met een grote klantenkring in de bouw en industrie en ook particulieren.

Ondertussen ondervonden we ook dat er in Deurne en omstreken behoefte was aan een vakwinkel in machines en gereedschappen. Daarom werd de bedrijfsnaam veranderd in "Bankers Gereedschappen" en begonnen we naast een verhuurafdeling ook een handelsmaatschappij met o.a. fabrieks-dealerschappen en eigen import.

Maar omdat op dat moment het bedrijf nog gevestigd was in het stalgedeelte van een oude woonboerderij kondigde zich al snel het volgende probleem aan, het bedrijf groeide letterlijk uit zijn voegen.

Foto van de "oude" winkel waar het allemaal begon.

Toen we in de gelegenheid kwamen om een perceel grond te kopen op het nieuwe industrieterrein Rijt-West in Deurne was de beslissing snel genomen. Op een voor ons ideale lokatie konden we in 1999 het nieuwe pand in gebruik nemen en tevens het eerste personeelslid aannemen.

Bedrijfspand op Industrie terrein Rijt-West

Vanaf dat moment is het snel gegaan en groeide het bedrijf uit tot een toonaangevende leverancier en verhuurder voor de bouw, industrie en particulieren.

Hoewel we geen gebruik maken van vertegenwoordigers, groeien we snel in onze klantenkring door mond tot mondreclame. Een mooier compliment voor onze manier van werken en inzet van onze medewerkers kunnen we ons niet wensen.

Bezoek onze showroom en maak kennis met een team van mensen die met raad en daad voor u klaar staan bij de verkoop en/of verhuur van machines, gereedschappen en aanverwante artikelen.

Ik hoop u binnenkort te mogen begroeten.


Jan Bankers
Bankers Gereedschappen